Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Rezervisi proizvod

Da li ste sigurni da želite da rezervisete ovaj proizvod? Stvarno?


Majstor Slavko

13.06.2017
Postavljanje kompozitnog poda – dekinga
Pošto ste kupili kompozitni pod - deking najbolje je da se obratite našem Majstor Slavku kako bi vam pomogao oko montaže, a ako već želite da uradite sami.

Veoma je važno da pratite uputstva prilikom instaliranja podova od kompozitnih materijala. Toplotna ekspanzija je uvek nešto na šta treba obratiti posebno pažnju jer se kompozitni podovi sastoje od plastike. Većina klimatskih temperatura varira iz leta u zimu pa  može doći do problema tj izvijanja dasaka. Kompozitni podovi su manje stabilni od drveta, tako da teže da rastu i smanjuju se preko dužine daske pri zagrevanju I hlađenju. Pravilno postavljen razmak će omogućiti kretanje bez izvijanja.

 

Neki kompozitni materijali dizajnirani su brodski, tako da se instalacija postavlja sa skrivenim spojevima. Ovaj klip sistem obično se postavlja u okviru daske bočno I spojen je sa svakom gredom tj rešetkom koja se nalazi ispod dasaka kao mreža za postavljanje kompozitnog poda.

Priprema:

-          Premeriti kvadraturu I izračunati trošak

-          Za postavljanje je potrebna betonska ravna površina (može biti I metalna ali mora se koristiti original podkontrukcija)

-          Specifikacija materijala: deking ploče, grede 50x30mm * može se koristiti I visina grede proizvoljno u zavisnosti od nivelacije poda, klipse sa šrafovima (* u prodaji su pakovanja klipsi sa šrafovima dovoljne za 2m2) čepovi I/ili završeci

-          Za dekoraciju može se koristiti I deking lajsna za pokrivanje nepravilnosti 50x10x2000mm

-          Specifikacija alata: aku bušilica, vinkla, gumeni čekić, circular (ger) I po potrebi dodatni alati. 

 

Postavljanje:

-          Prvi korak je postavljanje podkontrukcije (deking grede) na rastojanju 400mm

-          Ako se postavlja na beton potrebno je ankerisati grede. Bilo gde da se postavlja potrebno je učvrstiti grede za podlogu.

-          Prethodno pravilno izmerene I isečene deking ređati tako da se ostavi dovoljno bočnog prostora cc 10mm, da ukoliko dođe do ekspanzije material može da diše.

-          Spajanje dasaka se vrši klipsama, a klipse se učvršćuju na podkontrukciju.

-          Ređanje nastaviti istim redom I načinom.

-          Na kraju ubaciti u deking daske završetke tj čepove, kako ne bi ulazila vlaga I prašina.


 
 
vrh strane